Cieľom liberálov nikdy nebol konsenzus, dokážu sa presadzovať len v polarizovanej spoločnosti -

Cieľom liberálov nikdy nebol konsenzus, dokážu sa presadzovať len v polarizovanej spoločnosti

Branislav Krasnovský
15. júla 2020
  Politika  

Inštitút ľudských práv, na čele s Petrom Weisenbacherom a nadácia Dúhové Slovensko organizovali kontroverznú anketu Homofób roka, v ktorej nakoniec zvíťazila poslankyňa Anna Záborská so svojím výrokom: „Musíme sa postaviť nepriateľom, ktorí ohrozujú samotnú podstatu toho, čo znamená byť človekom. Zastavíme adopcie detí homosexuálnymi pármi a prijatie registrovaných partnerstiev.“

Žijeme v demokracii a tak má každý právo organizovať rôzne ankety a prezentovať rôzne názory, samozrejme ak nie sú v rozpore so zákonom. Konzervatívny a liberálny tábor na Slovensku vychádzajú z protichodných stanovísk a je čoraz jasnejšie, že dosiahnuť konsenzus alebo kompromis vo vzájomnom kultúrnom a ideovo-politickom stretnutí, nebude jednoducho možné.

Suvisiaci článok

Nemilosrdná lobby LGBT proti CitizenGo – šikanovanie Caroliny Farrowovej

Súčasní konzervatívci sú v defenzíve a postupne opúšťajú pozície, ktoré hájili. Jednu za druhou. Liberáli naopak v tlaku neprestávajú. Neustále tlačia na pílu a „salámovou metódou” zatláčajú konzervatívcov čoraz viac do defenzívy. Môžu si za to samozrejme aj samotní konzervatívci, ktorí svojou korektnosťou a obavami z konfrontácie uľahčujú liberálom a LGBT komunite ich aktivity. Ak sa zamyslíme nad výrokom Anny Záborskej, tak predsa nepovedala predsa nič, čo by bolo protizákonné. Liberáli už ale odmietajú akceptovať všetky názory, ktoré sa nestotožňujú s ich názormi a nositeľov opačných názorov permanentne biľagujú.

Tlak liberálov voči konzervatívcom nadobúda čoraz agresívnejšie parametre a získava čoraz konfrontačnejší charakter. Samotní konzervatívci ako keby nechápali, že ústupkami si nezabezpečia pokoj a prímerie, naopak len podporia liberálov v ich útokoch.

Z histórie poznáme dostatok príkladov, z ktorých je zrejmé, že ustupovanie a strach z konfrontácie sú defétistickými postupmi, ktoré nakoniec logicky vedú k totálnej porážke. Liberáli totiž ústup konzervatívcov vnímajú ako dôkaz svojej sily a následne sa sústredia na otváranie nových káuz, nových problémov. Bude už naozaj neskoro, keď si konzervatívci uvedomia, že neustálym ustupovaním boli zatlačení až k múru, odkiaľ už nebude možné uniknúť.  

Sovietske Rusko i nacistické Nemecko boli majstrami vo využívaní salámovej metódy a postupných krokov pri presadzovaní vlastných názorov. Túto metódu dokázali doviesť až do dokonalosti. V prvotnom štádiu komunisti i nacisti neustále požadovali, pranierovali, útočili, poukazovali, vstupovali do konfrontácie, pretože len v konfrontačnom prostredí a vykresľovaním verejného nepriateľa, dokázali posilniť vlastné pozície a hysterizovať svojich prívržencov. Čím boli nacisti a komunisti silnejší, tým častejšie presúvali dôraz z ideovo-politickej roviny i do štátoprávnej roviny. Do čoho to nakoniec vyústilo všetci z histórie vieme.

Čím skôr v konzervatívnom tábore zarezonuje, že neustále ustupovanie liberálnym a LGBT požiadavkám je cestou do pekiel, tým lepšie. Ak sa konzervatívci dokážu oponentom pokojne postaviť a prestanú akceptovať ich predstavy, vrátane adopcií detí homosexuálmi, toalety pre rôzne ďalšie pohlavia alebo začnú volať políciu pri LGBT pochodoch kvôli neprístojnému správaniu a pod., tlak liberálov bude slabnúť. Podpora zo zahraničia nie je všetko a už pri pohľade na väčšinu aktivistov, z tohto tábora sála slabosť a detinskosť.

Konzervatívci si musia zvyknúť, že nálepkovanie, diskreditácia a totalitné myslenie sú najbežnejšími zbraňami liberálov v existujúcej názorovej konfrontácii medzi liberálmi a konzervatívcami a ak prestanú tejto zbrani sami dávať dôraz, liberáli stratia na svojej sile.

Na margo Petra Weisenbachera a spol.: Hovorí sa, že k homosexuálom sa hlásia 4% občanov Slovenska. Podľa sčítania ľudu z roku 2020 má Slovensko približne 5 500 000 obyvateľov. Hlasovania Homofób roka sa zúčastnilo približne 70 000 obyvateľov Slovenska, čo ani zďaleka nepredstavuje 4%, populácie. Takmer 5 430 000 obyvateľov Slovenska jednoducho z rôznych dôvodov akciu Homofób roka sabotovalo.

Ako hovorí známe príslovie, psi štekajú /v prípade Weisenbachera a spol. zaštekala len malá čivava/, no karavána ide ďalej.

PDF (formát pre tlač)

Najnovšie články

Otvorený list slovenských katolíckych aktivistov najdôstojnejším otcom arcibiskupom a biskupom

Pri Ríme sa konala „Synoda farárov“. Expertom tam bol Mons. Tomáš Halík, veľký priateľ pokroku a slovenského národa. Cirkev aj my sa musíme zmeniť…

Škótskych politikov poburuje modlenie sa pri potratových klinikách, nárazníková protimodlitbová zóna tak môže byť rozšírená aj na celé mesto

Pápež František píše známej katolíckej LGBTQ+ aktivistke, sestre Gramickovej: Transrodoví ľudia musia byť akceptovaní a začlenení do spoločnosti