Archa: Synoda o synodalite + Fiducia supplicans, 2. časť -

Archa: Synoda o synodalite + Fiducia supplicans, 2. časť


22. februára 2024
  Video  

predchádzajúca časť:
Nový projekt portálu Christianitas.sk – Diskusná relácia Archa

***

V redakcii portálu Christianitas.sk sme sa rozhodli pripraviť v spolupráci s členmi redakcie českého katolíckeho periodika Te Deum nový projekt – diskusnú reláciu s názvom Archa. V jej rámci by sme radi monitorovali, komentovali a analyzovali najnovšie trendy v živote Cirkvi a spoločnosti.

Jedným z dôvodov vzniku relácie je aj množiaci sa počet vašich otázok ohľadom rôznych tém a problémov, na ktoré nestíhame z časových a pracovných dôvodov odpovedať. Rozhodli sme sa preto pre túto formu zamyslenia sa nad problémami, ktoré trápia nás aj Vás.

Poprosili sme o pomoc členov redakcie časopisu Te Deum: Michala Semína a Martina R. Čejku, ktorých vedomosti z oblasti cirkevného, politického a kultúrneho života budú určite výrazným obohatením našich diskusií. Plánujeme sa stretávať na pravidelnej mesačnej báze a komentovať aktuálne udalosti odohrávajúce sa v uvedených okruhoch.

Pre prvú, pilotnú reláciu, ktorej druhú časť vás týmto pozývame sledovať, sme si vybrali dve kľúčové témy, ktoré doslova obrátili náboženský život citlivejších katolíkov hore nohami. Reč bude o Synode v Ríme a o dokumente Fiducia supplicans, odobrujúcom požehnávanie homosexuálnych párov. Budeme sa zamýšľať aj nad budúcim vývojom v Cirkvi, zúfalstve tých, ktorí dúfali, že k takému vývoju nikdy nedôjde a všeobecných perspektívach súčasnej civilizácie.

B. Michalka
šéfredaktor Christianitas.sk


PODPORTE PORTÁL CHRISTIANITAS

Váš príspevok je životne dôležitý pre udržanie a ďalší rozvoj portálu.
Prosíme Vás, podporte nás sumou:

5 € 10 € 20 € 50 €

Bráňme spolu vieru, rodinu a vlasť!

PDF (formát pre tlač)

Najnovšie články

Kardinál Pizzaballa navštívil obliehanú Gazu a priniesol časť humanitárnej pomoci

Slovenský misionár z Mozambiku odmietol poskytnúť rozhovor Katolíckym novinám. Dôvodom bol text o zbierke na zbrane pre ukrajinskú armádu

Prvý oficiálny portrét Karola III. bol označený za „satanský“ či „zlovestný“

Výsledky Synodálnej cesty v Rakúsku: Veriaci aj biskupi chcú ženy diakonky. Ak nebudú, Cirkev v 21. storočí zlyhá. Vyzerá to stále „nádejnejšie“…