Kardinál, ktorý obhajuje homosexualitu, celebroval svätú omšu v Bratislave -

Kardinál, ktorý obhajuje homosexualitu, celebroval svätú omšu v Bratislave


21. marca 2022
  Krátke správy


PODPORTE PORTÁL CHRISTIANITAS

Váš príspevok je životne dôležitý pre udržanie a ďalší rozvoj portálu.
Prosíme Vás, podporte nás sumou:

5 € 10 € 20 € 50 €

Bráňme spolu vieru, rodinu a vlasť!

Európske sociálne dni v Bratislave ukončila svätá omša, ktorú s našimi biskupmi celebroval luxemburský kardinál Jean-Claude Hollerich. Ten nedávno šokoval katolíkov vyhlásením, že učenie katolíckej Cirkvi o homosexualite nemá oporu vo vede a je nesprávne. Podľa správ z National Catholic Reporter ďalej Hollerich povedal, že prišiel čas na zásadnú zmenu.

Tieto jeho slová boli reakciou na iniciatívu z Nemecka, kde sa viac ako sto kňazov a laikov zamestnaných v Cirkvi prihlásilo k LGBT orientácii. Vo svojom vyhlásení uviedli, že ak niekto z nich žije v homosexuálnom vzťahu, nemá to byť dôvodom na ich prepustenie z práce. Jezuita Hollerich, ktorý je aj predsedom Komisie biskupských konferencií EÚ, ich podporil s tým, že osobne pozná homosexuálnych kňazov aj laikov, hodnotenie homosexuálnych vzťahov ako hriešnych nie je správne a on nikoho z nich z práce nevyhodí.

Po tomto vyhlásení jedného z najvyššie postavených mužov v Cirkvi sa musí jednoduchý katolík, ktorý absolvoval hodiny katechizmu a v kostole pozorne počúva Božie slovo, pýtať: Nie je už azda aktívna homosexualita ťažký hriech? Tak ako to bolo už od starozákonných čias a Boh nás pred tým dôrazne varuje už v knihe Levitikus? A čo potom slová svätého Pavla? „Nemýľte sa! Ani smilníci ani modloslužobníci, cudzoložníci, rozkošníci ani súložníci mužov, zlodeji ani chamtivci, opilci, utŕhači ani lupiči nebudú dedičmi Božieho kráľovstva.“

Pri správe o tom, že kontroverzný kardinál bol hosťom Európskych sociálnych dní, sa niektorí veriaci pýtali, či sa KBS nejako vyjadrí k jeho postojom a názorom, zatiaľ sa tak nestalo. Nemecký kardinál Gerhard Müller to však už spravil. „Nesmiete počúvať heretických biskupov,“ odkázal nedávno veriacim. „Kto chce veriacim vnútiť iné zdroje Zjavenia, ako sú Sväté písmo a Apoštolská Tradícia, je odpadlíkom od katolíckej viery, zdôraznil penzionovaný kardinál s odvolaním sa na koncilový dokument Dei Verbum.

Európske katolícke sociálne dni mali priniesť nový pohľad a zamyslenie nad sociálnou náukou Cirkvi v kontexte aktuálnych udalostí na kontinente.

MM

Zdroj: KBS, National Catholic Reporter, titulný obrázok – youtube.com

***

Kniha Obraňujme vyšší zákon s podtitulom Hnutie LGBT a obrana kresťanskej morálky kolektívu autorov Americkej spoločnosti pre obranu Tradície, rodiny a vlastníctva (TFP) dáva čitateľovi jednoznačnú odpoveď na otázku: Prečo musíme odmietať „sobáše“ medzi ľuďmi rovnakého pohlavia ako aj požiadavky homosexuálnej loby?

K tejto obsahom pozoruhodnej knihe napísal príhovor otec arcibiskup Mons. Ján Orosch, z ktorého zacitujme: „Táto hlboká pravda, ktorá je uvedená v predstavovanej knihe o skutočnosti homosexuálnej revolúcie, pozorovateľnej na celom svete, dokonale ilustruje realitu vzbury hriechom poznačeného človeka, voči svojmu Stvoriteľovi.“ A slová z recenzie doc. RNDr. Vladimíra Palka CSc.: Ak sa chcete zoznámiť s knihou, ktorá opisuje úspešnú históriu, taktiku a stratégiu hnutia, a vyzbrojuje čitateľa argumentačne do zápasu proti ideológii LGBT, potom odporúčam knihu „Obraňujme Vyšší zákon“.

Knihu je možné si objednať na adrese: https://www.christianashop.sk/obranujme-vyssi-zakon/

***


PODPORTE PORTÁL CHRISTIANITAS

Váš príspevok je životne dôležitý pre udržanie a ďalší rozvoj portálu.
Prosíme Vás, podporte nás sumou:

5 € 10 € 20 € 50 €

Bráňme spolu vieru, rodinu a vlasť!

PDF (formát pre tlač)

Najnovšie články

Otvorený list slovenských katolíckych aktivistov najdôstojnejším otcom arcibiskupom a biskupom

Pri Ríme sa konala „Synoda farárov“. Expertom tam bol Mons. Tomáš Halík, veľký priateľ pokroku a slovenského národa. Cirkev aj my sa musíme zmeniť…

Škótskych politikov poburuje modlenie sa pri potratových klinikách, nárazníková protimodlitbová zóna tak môže byť rozšírená aj na celé mesto

Pápež František píše známej katolíckej LGBTQ+ aktivistke, sestre Gramickovej: Transrodoví ľudia musia byť akceptovaní a začlenení do spoločnosti