Čína: sociálne dávky za zrieknutie sa kresťanstva -

Čína: sociálne dávky za zrieknutie sa kresťanstva


22. júla 2020
  Krátke správy

Čínska komunistická vláda prišla v niektorých mestách s novou kampaňou, ktorá má zrejme zaručiť ešte väčšiu ateizáciu krajiny. Používa na to nátlakovú metódu voči svojim občanom, ktorým podmieňuje vyplácanie sociálneho zabezpečenia tým, že musia odstrániť náboženské symboly a nahradiť ich obrázkami vodcov komunistickej strany.

Každý kto by odmietol túto požiadavku lokálnej vlády, by už viac nebol podporovaný štátom.

Úradníci dostali príkaz: „odstrániť kríže, náboženské symboly a obrazy z domovov veriacich ľudí, ktorí dostávajú platby na sociálne zabezpečenie a nahradiť ich portrétmi predsedu Maa a prezidenta Xi Jinpinga“, napísal časopis Bitter Winter, ktorému poskytol informácie jeden kresťanský kazateľ.

Podľa svedectva iného kresťana, vládny úradníci vtrhli do jeho domu, strhávali kresťanské symboly a nahrádzali portrétmi Mao C – Tunga. Iná staršia kresťanka referovala časopisu, že jej odobrali sociálne dávky za to, že poďakovala slovami „Vďaka Bohu“ keď preberala predchádzajúcu sociálnu dávku.

V ďalšom meste úradník povedal pri inštalácii portrétov straníckych predstaviteľov, že: „Toto sú najväčší bohovia. Ak chcete niekoho uctievať, tak ich.“ Iná žena, matka dvoch detí, ktorá ovdovela a poberala na siroty príspevok od štátu bola vyzvaná aby podpísala zrieknutie sa viery. Keďže odmietla, tak jej bol príspevok odobraný.

BM

Zdroj: LifeSiteNews

PDF (formát pre tlač)

Najnovšie články

Sv. Pius V., pápež

Prečo ctíme Najsvätejšie Srdce Ježišovo?

Organizácia Reportéri bez hraníc tvrdí, že sa na Slovensku prepadla sloboda médií. Skutočne? Žijeme snáď v inom vesmíre a krajine?

Andrej Radlinský a jeho dielo so zreteľom na jeho Nábožné výlevy