Heterodoxný jezuita James Martin SJ zorganizoval priamo počas Synody v Ríme konferenciu o LGBTQ pre jej účastníkov. Zúčastnili sa jej kardináli aj biskupi -

Heterodoxný jezuita James Martin SJ zorganizoval priamo počas Synody v Ríme konferenciu o LGBTQ pre jej účastníkov. Zúčastnili sa jej kardináli aj biskupi


9. októbra 2024
  Krátke správy

A ďalšia „Jóbova zvesť“ a s ňou ďalšia kontroverzná téma, ktorá mala byť vytesnená zo Synody do špecializovanej komisie. Nielenže vytesnená nebola a z LGBT dominikána Timothyho Radcliffa je kardinál, ale LGBT jezuita James Martin SJ navyše organizuje so svojou LGBT organizáciou Outreach konferenciu o sexuálnej zvrátenosti priamo pre účastníkov Synody. Za účasti kardinálov a biskupov:

https://outreach.faith/2024/10/outreach-hosts-lgbtq-catholic-dialogue-for-synod-delegates-in-rome

P. James Martin SJ
zdroj: youtube.com

Na konferencii sa 8. októbra zišli predstavitelia rôznych LGBT organizácií, ako sa píše priamo na stránkach organizácie Outreach. Nechýbala ani nová, pokroková modlitba:

Ó, Duchu Svätý, zošli nám svoje usmerňujúce svetlo pravdy (?), aby sa naša nevedomosť a predsudky rozplynuli prostredníctvom tohto synodálneho stretnutia a aby sa v našej Cirkvi pre naše LGBTQ+ sestry a bratov mohlo sformovať nové ráno poznačené vzájomným rešpektom a empatickým porozumením, ako aj pre nás a našu Cirkev ako celok.

Túto modlitbu sa na úvod modlil hongkonský kardinál (!) Stephen Chow SJ a na konferencii vystúpil aj čilský aktivista, člen vatikánskej Komisie na ochranu detí (!) Juan Carlos Cruz, aktívny homosexuál, ktorý sa dobre pozná s pápežom Františkom:

https://christianitas.sk/papezov-lgbt-poradca-cruz-papez-bol-nestastny-z-vatikanskeho-dokumentu-proti-pozehnavaniu-lgbt-parov-autora-textu-odsunul-z-vatikanu/

Cruz na konferencii odsúdil podporu, ktorú niektorí cirkevní predstavitelia poskytli zákonom proti LGBTQ propagande a aktivite v Ugande.

Samozrejme nesmel chýbať ani prezident Zväzu nemeckých katolíkov Thomas Söding, ktorý volá do sveta:

Všetci vydali svedectvo: o svojej histórii, o svojej viere, o diskriminácii, ktorej čelia, o oslobodení, ktoré pre nich znamená priznať sa a byť uznaný ako LGBTQ osoba uprostred cirkevnej skúsenosti. Pre všetkých je dôležitý Rím ako katolícke centrum – a Synoda, v ktorej majú drobnú nádej.

Bola tam aj „vydatá lesbička z Londýna“, ktorá je katolíčkou, čo je nesmierne zaujímavá kombinácia. Nechýbal ani sekretár jezuitskej rehole Antonio Kerhuela SJ.

Christopher Vella, šéf katolíckej LGBTQ skupiny Drachma so sídlom na Malte povedal, že ako bisexuálny katolík ženatý (!!!) s iným mužom dúfa, že cirkevní predstavitelia uznajú, že LGBTQ ľudia sú už aktívni v živote Cirkvi.

Vskutku, tomu sa hovorí vytesniť kontroverznú tému zo Synody…

BM

Zdroj: Outreach, Katholisch.de, titulný ilustračný obrázok, zdroj – youtube.com


PODPORTE PORTÁL CHRISTIANITAS

Váš príspevok je životne dôležitý pre udržanie a ďalší rozvoj portálu.
Prosíme Vás, podporte nás sumou:

5 € 10 € 20 € 50 €

Bráňme spolu vieru, rodinu a vlasť!

PDF (formát pre tlač)

Najnovšie články

Zomrel biskup Bernard Tissier de Mallerais, dlhoročný predstaviteľ Kňazského bratstva sv. Pia X.

Trest smrti podľa tradičnej katolíckej náuky alebo Moderná Cirkev a falošný humanizmus

Katolícky landsknecht Georg Frundsberg, IV. – záverečná časť

Na Synode v Ríme sa opakuje schéma z II. vatikánskeho koncilu: Účastníci odmietajú akceptovať oficiálne usmernenia. A Vatikán ustupuje…