Bývalá vláda pred voľbami: tisíce eur na LGBT! -

Bývalá vláda pred voľbami: tisíce eur na LGBT!


7. júla 2020
  Krátke správy

Pokrytectvo politiky strany Smer spočívalo vždy na tom, že doma sa hrala na pronárodnú a kultúrne-konzervatívnu, pričom v Bruseli kývali jej členovia na každý nápad liberálne-ľavicových neomarxistov a potichu ich doma podporovali zo štátneho rozpočtu. Záplava mimovládok, o ktorých občania nikdy nehlasovali a ani nepoznali ich názvy a zameranie, sa tešila štedrým dotáciám a ich agenda bola bez súhlasu verejnosti pretláčaná v rôznych vládnych administratívnych nariadeniach.

Tento trend sa naplno vždy prejavuje (aj u iných strán) tesne pred voľbami, keď už má stará vláda “dovládnuté” a občanov už nepotrebuje balamútiť. Na to bude nová vláda. Tak sa aj Peter Pellegrini, údajná nádej novej slovenskej liberálnej ľavice a jeho odchádzajúca vláda posnažili, aby ešte 28. 2. 2020 boli schválené dotácie na „podporu ľudských práv na rok 2020“.

Na stránke Ministerstva spravodlivosti jej zoznam schválených dotácii aj pre organizácie, z ktorých každému konzervatívnejšiemu Slovákovi vstávajú vlasy na hlave. Celkovo sa dotácie vyšplhali na sumu 769 500 eur, čo v čase keď sa neustále hovorí o kríze a šetrení, pričom sa už desaťročia neriešia elementárne  potreby škôl, zdravotníckych zariadení a cestnej dopravy. Zdá sa však, že z peňazí daňových poplatníkov je dosť financií aj na tieto akcie:

Dúhový PRIDE Bratislava 2020 – 10 100 eur

Teplá vlna (diskusie, videá a podcasty o LGBTI+ľuďoch) – 15 000 eur

Zvyšovanie akceptácie LGBT ľudí a ich rodín v spoločnosti – 23 100 eur

Eliminácia negatívnych spoločenských postojov stigamtizujúcich mladých LGBTI ľudí prostredníctvom dištančného poradenstva a pomáhajúceho obsahu v online priestore – 10 000 eur

PRIZMA – Komunitné a poradenské centrum pre LGBTI osoby v Košiciach – 48 000 eur

Poďme spoločne búrať bariéry – 8 360 eur

Dajme šancu utečencom – 34 630 eur

Podpora ľudí ohrozených radikalizáciou a extrémizmom: EXIT – 25 000 eur

Potulná galéria – Blokáda extrémizmu – 25 000 eur

Majorita a minorita a ich súžitie IV. – 25 000 eur

Podpora inklúzie – 15 000 eur

Komplexná podpora pri prevencii nenávistných a extrémistických prejavov v školskom prostredí – 5 000 eur

Podpora vzdelávania v oblasti výučby o holokauste – 15 000 eur

Na všetkých týchto akciách sa podieľajú stovky ľudí, ktorí šíria za peniaze daňových poplatníkov ideológie, ktoré sú v príkrom rozpore s dedičstvom sv. Cyrila a Metoda, ktoré počas poslednej nedele zveleboval aj Peter Pellegrini! Bude dobré kontrolovať aké akcie a organizácie bude podporovať v budúcom roku nová vláda, aby sme sa do budúcnosti vyhli naivite pri volebných urnách.

BM

PDF (formát pre tlač)

Najnovšie články

Evelyn Waugh, kardinál Heenan a problém novej omše

Sv. Pius V., pápež

Prečo ctíme Najsvätejšie Srdce Ježišovo?

Organizácia Reportéri bez hraníc tvrdí, že sa na Slovensku prepadla sloboda médií. Skutočne? Žijeme snáď v inom vesmíre a krajine?