Francúzska celoštátna televízia označila vieru v Boha za „konšpiračnú teóriu“ -

Francúzska celoštátna televízia označila vieru v Boha za „konšpiračnú teóriu“


16. januára 2023
  Krátke správy

BFMTV je takou francúzskou „obdobou“ slovenskej TA3 – ide o najsledovanejšiu celoštátnu spravodajskú televíznu stanicu. V nedávnej reportáži o konšpiračných teóriách zaradila televízia do tejto kategórie aj vieru, že Boh stvoril človeka, či vieru v duchov.

Ilustračný obrázok, zdroj: flickr.com

K reportáži je na portáli bfmtv.com aj celý článok s názvom „Plochá Zem, mimozemšťania, astrológia… mladí ľudia veria čoraz viac vedeckým dezinformáciám“. Článok spolu s reportážou, ktorú si nad ním možno pozrieť sa teda venujú „vedeckým dezinformáciám“ a „konšpiračným teóriám“ – a mieša sa v nich všetko možné od dvojičiek cez covid vakcíny až po mimozemšťanov a spomínanú astrológiu. No nielen to. Za „konšpirátorov“ sa považujú už aj ľudia spochybňujúci evolučnú teóriu. Na stránke sa píše:

Myšlienka, že ľudia nie sú plodom dlhej evolúcie, ale boli stvorení duchovnou silou, ako napríklad Bohom, má medzi mladými ľuďmi dvakrát viac prívržencov ako medzi staršími: 27 % oproti 18 %.“

Text upozorňuje, že táto „konšpiračná teória“ sa šíri najmä medzi náboženskými skupinami, keďže „kreacionizmus podporuje 60 % ľudí, ktorí o sebe uviedli, že sú veriaci, oproti 12 % ateistov“. Ďalej sa uvádza, že až polovica mladých ľudí pokladá astrológiu za vednú disciplínu, ako aj to, že mladí Francúzi sa venujú okultizmu čím ďalej tým viac. Avšak okultizmus a náboženské presvedčenie hádže stanica do jedného konšpiračného vreca:

Dvaja z troch veria aspoň v jedno: 48 % na duchov, 38 % na jasnovidné predpovede, 36 % na čarodejníctvo… Pomery ďaleko prevyšujú čísla u starších.

Ide tu zjavne o skrytý útok na kresťanstvo, keďže – samozrejme – Boh je duchom (ako aj anjeli, démoni či diabol). Viera v Boha sa tu teda nevyslovene, no pritom úplne jasne predkladá ako „konšpiračná teória“. Aj samotná reportáž bola zaujímavá. Počas „dojímavého“ príhovoru moderátorky naskočila na obrazovke tabuľka, v ktorej stálo nasledovné:

VEDECKÉ NEPRAVDY

69 percent mladých ľudí verí najmenej jednému z nasledujúceho:

Zem je plochá;
– Američania nikdy nepristáli na Mesiaci;
– ľudia boli stvorení duchov
nou bytosťou;
– vakcíny proti covidu sú toxické.

Aj sama moderátorka vyčítala mladým ľuďom, že „odmietajú evolučnú teóriu“ a „veria, že ľudia boli stvorení nadprirodzenou, či duchovnou bytosťou – prečo rovno nepovedať, že Bohom“.

Ide o zjavný, zákerný výsmech veriacim ľuďom – a to nielen kresťanom. O to zaujímavejšie je, že tzv. „evolúcia“ je aj tu stále označovaná len za „teóriu“. Inými slovami: BFMTV hovorí, že ak neveríte jednej špecifickej teórii, ktorá nebola laboratórne nikdy dokázaná, ste konšpirátor. Na Slovensku sú kresťania zatiaľ označovaní „len“ za „fašistov“, lebo odmietajú potraty a homosexualitu. Už čoskoro z nich však môžu byť aj „konšpirátori“, lebo… veria v Boha.

MG

Zdroj: bfmtv.com, ilustračný obrázok, zdroj – flickr.com


PODPORTE PORTÁL CHRISTIANITAS

Váš príspevok je životne dôležitý pre udržanie a ďalší rozvoj portálu.
Prosíme Vás, podporte nás sumou:

5 € 10 € 20 € 50 €

Bráňme spolu vieru, rodinu a vlasť!

PDF (formát pre tlač)

Najnovšie články

Otvorený list slovenských katolíckych aktivistov najdôstojnejším otcom arcibiskupom a biskupom

Pri Ríme sa konala „Synoda farárov“. Expertom tam bol Mons. Tomáš Halík, veľký priateľ pokroku a slovenského národa. Cirkev aj my sa musíme zmeniť…

Škótskych politikov poburuje modlenie sa pri potratových klinikách, nárazníková protimodlitbová zóna tak môže byť rozšírená aj na celé mesto

Pápež František píše známej katolíckej LGBTQ+ aktivistke, sestre Gramickovej: Transrodoví ľudia musia byť akceptovaní a začlenení do spoločnosti