Žijeme udalosti, ktoré predpovedala Panna Mária v Akite? -

Žijeme udalosti, ktoré predpovedala Panna Mária v Akite?


27. januára 2022
  Krátke správy


PODPORTE PORTÁL CHRISTIANITAS

Váš príspevok je životne dôležitý pre udržanie a ďalší rozvoj portálu.
Prosíme Vás, podporte nás sumou:

5 € 10 € 20 € 50 €

Bráňme spolu vieru, rodinu a vlasť!

V súčasnej napätej situácii medzi Ruskom na jednej strane a Ukrajinou a NATO na strane druhej už zazneli všetky možné názory. Avšak v najmä katolíckom prostredí sa opomínajú biskupmi uznané varovania Panny Márie rôznym jej služobníkom, svätým či blahoslaveným. Tieto proroctvá varujú, že ak sa svet nenapraví a naďalej pôjde po špirále hriechu, hrozí mu, že na seba privolá Boží hnev. Jedno z týchto proroctiev zaznelo v Akite v Japonsku, ktoré sa až desivo ponáša na súčasnú situáciu nielen vo svete, ale predovšetkým v Cirkvi.

Zjavenie v Akite tvorila séria troch zjavení Panny Márie sestre Agnes Sasagawovej v roku 1973, ktoré boli sprevádzané nadprirodzenými slzami či krvou na pravej ruke, ktoré sa zjavili na tamojšej drevenej soche Panny Márie a ktoré vtedy odvysielala aj japonská televízia. Agnes bola tiež v tom čase hluchá, no Panna Mária ju zázračne vyliečila. John Shojiro Ito, biskup z Niigaty (1962 – 1985), rozpoznal „nadprirodzený charakter série záhadných udalostí týkajúcich sa sochy Panny Márie“ a povolil „uctievanie Svätej Matky z Akity“ v rámci rímskokatolíckej diecézy Niigata v pastierskom liste z roku 1984.

Panna Mária sestru Agnes v treťom zjavení varuje:

Ako som ti povedala, ak sa ľudia nebudú kajať a nepolepšia sa, Otec uvalí hrozný trest na celé ľudstvo. Bude to trest horší ako potopa, taký aký doteraz nikto nevidel. Oheň bude padať z neba a zotrie veľkú časť ľudstva, dobrých aj zlých, neušetrí ani kňazov, ani veriacich. Tí, čo prežijú, budú takí zúfalí, že budú závidieť mŕtvym.

Správa, ktorú sestra Agnes spísala, ďalej pokračuje a nabáda ľudí, aby sa modlili zvlášť modlitbu svätého ruženca a to aj za pápeža, biskupov a za kňazov. Ďalej nasleduje známa stať o tom, že nastane doba, kedy sa bude „kardinál stavať proti kardinálovi a biskup proti biskupovi“:

Dielo diabla sa infiltruje aj do Cirkvi, takže bude možné vidieť kardinála stavať sa proti kardinálovi, biskupa proti biskupovi. Kňazmi, ktorí ma uctievajú, budú ich spolubratia opovrhovať. Vyhodia ich z chrámov a od oltárov. Cirkev bude plná tých, ktorí prijímajú kompromisy a diabol bude tlačiť na mnohých kňazov a zasvätené duše, aby zanechali svoju službu Pánovi.“

Panna Mária sestru z Japonska varuje, že diabol bude zvlášť zúrivo útočiť na „duše zasvätené Bohu“ – teda na kňazov. Upozorňuje, že ak budú hriechy aj naďalej narastať, Božiemu trestu sa už nebude dať zabrániť. Božia Matka však Agnes Sasagawovú uisťuje:

Modli sa vrúcne modlitbu ruženca. Ja sama som stále schopná zachrániť vás pred hrôzami, ktoré prichádzajú. Tí, ktorí vložia svoju dôveru vo mňa, budú zachránení.“

Slová o „novej potope“ a „ohni“ sa pritom nachádzajú už vo Svätom písme, kde sa v Petrovom liste uvádza:

Skryté je im totiž – a oni to chcú –, že nebo je oddávna a že zem povstala Božím slovom z vody a skrze vodu a že skrze ne zahynul aj vtedajší svet, zatopený vodou. A to isté slovo udržiava terajšie nebo i zem a zachováva pre oheň, keď príde deň súdu a záhuby bezbožných ľudí.“ (2Pt 3,5–7)

Zjavenie v Akite sa považuje za akési doplnenie troch proroctiev z Fatimy. V druhom proroctve sa niekoľkokrát zmieňuje Rusko a Panna Mária požaduje, aby bola táto krajina zasvätená Jej Nepoškvrnenému Srdcu a aby sa za ňu každú prvú sobotu viedla Eucharistia odprosenia. Ak sa tak neudeje, píše sa v druhom zjavení, „krajina bude rozširovať svoje bludy do celého sveta, spôsobí vojny a prenasledovanie Cirkvi. Dobrí budú zavraždení; Svätý Otec bude veľmi trpieť; mnohé národy budú zničené“. Panna Mária však uisťuje, že napokon pápež Rusko zasvätí a „ svetu bude dané obdobie mieru“, čo je prísľub, aký Panna Mária nikdy predtým žiadnej generácii nedala – tomuto prísľubu sa preto niekedy hovorí aj „Máriin mier“.

Tretie fatimské proroctvo je zjaveniu podobné. Hovorí o akomsi bližšie nešpecifikovanom meste v ruinách a mužovi v bielom, ktorý mestom prechádza. Muž – zjavne pápež v Ríme – je spolu so svojím sprievodom pod krížom zastrelený nejakými vojakmi.

MG

Zdroj: National Catholic Register, titulný obrázok – youtube.com


PODPORTE PORTÁL CHRISTIANITAS

Váš príspevok je životne dôležitý pre udržanie a ďalší rozvoj portálu.
Prosíme Vás, podporte nás sumou:

5 € 10 € 20 € 50 €

Bráňme spolu vieru, rodinu a vlasť!

PDF (formát pre tlač)

Najnovšie články

Pri Ríme sa konala „Synoda farárov“. Expertom tam bol Mons. Tomáš Halík, veľký priateľ pokroku a slovenského národa. Cirkev aj my sa musíme zmeniť…

Škótskych politikov poburuje modlenie sa pri potratových klinikách, nárazníková protimodlitbová zóna tak môže byť rozšírená aj na celé mesto

Pápež František píše známej katolíckej LGBTQ+ aktivistke, sestre Gramickovej: Transrodoví ľudia musia byť akceptovaní a začlenení do spoločnosti

Polícia v New Orleans začala vyšetrovať miestnu arcidiecézu – pre podozrenie z pašovania detí sexuálnym predátorom