Vojna na Ukrajine nie je pre genderovú revolúciu prekážkou -

Vojna na Ukrajine nie je pre genderovú revolúciu prekážkou


5. augusta 2022
  Krátke správy


PODPORTE PORTÁL CHRISTIANITAS

Váš príspevok je životne dôležitý pre udržanie a ďalší rozvoj portálu.
Prosíme Vás, podporte nás sumou:

5 € 10 € 20 € 50 €

Bráňme spolu vieru, rodinu a vlasť!

Vojna na Ukrajine odvrátila pozornosť verejnosti od iných problémov, ktoré sužujú krajinu. Hovoríme o revolúcii – genderovej, morálnej, svetonázorovej. Komunita LGBT+ vojnu ignoruje a chce zmeniť krajinu podľa vlastných predstáv.

Podľa Wojciecha Golonku, publicistu časopisu Do Rzeczy a prezidenta Európskeho inštitútu kultúrneho dedičstva Andegavenum, hmatateľným prejavom pokračujúcej revolúcie na Ukrajine je nepochybne petícia predložená prezidentovi krajiny o legalizácii tzv. manželstiev osôb rovnakého pohlavia. Táto požiadavka je motivovaná údajnou starostlivosťou o partnerov v čase vojny. Ide však o zrovnoprávnenie genderových partnerstiev s ústavou chráneným manželstvom na Ukrajine, ktoré je definované ako zväzok muža a ženy.

Ako poznamenal Wojciech Golonka, zdá sa, že je to skôr Západ, kto prejavuje veľké obavy z morálnej revolúcie na Ukrajine. „Je to pravdepodobne prvá vojna, v ktorej sa objavuje západný reportér a informuje o situácii homosexuálov bojujúcich na fronte a opisuje ich obavy. Videl som takúto reportáž. Podstatou bolo, že tam je homosexuálny pár a jeden z nich má obavy, že ak zomrie, jeho matka ho pochová kresťansky a jeho partner ho nebude môcť pochovať ako ateista, pretože taký je zákon. Preto by chceli zmeniť zákon. Nemyslia si, že ukrajinské médiá takéto otázky zverejňujú. Agentúra Reuters mu robí reklamu.

V anglicky a francúzsky hovoriacich médiách sa tiež objavilo veľa správ o pároch rovnakého pohlavia, ktoré z nejakého dôvodu uviazli na Ukrajine a odišli tam… kúpiť si dieťa, počaté z náhradného materstva.

Dôležité je tiež pripomenúť, že Ukrajina je postsovietska krajina, v ktorej už prebehla revolúcia v oblasti obyčajov, pokiaľ ide o tovar a hodnoty. Tým boli zničené spoločenské vrstvy, ktoré mohli byť nejakým spôsobom zakorenené v tradičnom poriadku.

Máme tu teda postsovietsky národ, v ktorom obroda kresťanstva za posledných približne 30 rokov nemala široký účinok. A nezabúdajme, že globalisti pracovali aj na Ukrajine a budovali „otvorenú spoločnosť“. To zasa nie je nič iné ako budovanie „ľudských práv“ spočívajúce v plnom akceptovaní rodovej agendy.

Okrem iného ide o „ľudské práva“ chápané ako právo „manželstva pre všetkých“. To sa nechápe ako právo, že každý môže uzavrieť manželstvo (ako zväzok medzi mužom a ženou), ale že každý môže vstúpiť do erotického vzťahu, ktorý sa mu páči, a nazvať ho manželstvom. A to sa, žiaľ, v súčasnosti deje,“ zdôraznil redaktor.

Myslím si, že to neslúži ukrajinskej veci, pretože konzervatívna časť sveta sa na niečo také pozerá s odporom. Tiež mám podozrenie, že nemálo vojakov nesníva o tom, žeby zomreli za „dúhovú Ukrajinu“. A, bohužiaľ, existujú vyhlásenia, že obnova Ukrajiny sa bude riadiť siedmimi zásadami, medzi ktorými je aj rodová rovnosť a inkluzívnosť. To znamená, že budúca Ukrajina bude nielen „zelená“, ale aj „dúhová“. Myslím si, že to musí byť bolestivé pre ľudí, ktorí v súčasnosti riskujú svoje životy v zákopoch, ktorí sú kresťania a nevedia si predstaviť, že by ich krajinu ovládla revolúcia,“ dodal.

Žiaľ, to, čo dnes západné sily chcú pre Ukrajinu, nachádza pochopenie u kyjevských úradov.

MH

Zdroj: pch24.pl, titulný ilustračný obrázok – picpedia.org/wikimedia commons, koláž Christianitas.sk


PODPORTE PORTÁL CHRISTIANITAS

Váš príspevok je životne dôležitý pre udržanie a ďalší rozvoj portálu.
Prosíme Vás, podporte nás sumou:

5 € 10 € 20 € 50 €

Bráňme spolu vieru, rodinu a vlasť!

PDF (formát pre tlač)

Najnovšie články

Otvorený list slovenských katolíckych aktivistov najdôstojnejším otcom arcibiskupom a biskupom

Pri Ríme sa konala „Synoda farárov“. Expertom tam bol Mons. Tomáš Halík, veľký priateľ pokroku a slovenského národa. Cirkev aj my sa musíme zmeniť…

Škótskych politikov poburuje modlenie sa pri potratových klinikách, nárazníková protimodlitbová zóna tak môže byť rozšírená aj na celé mesto

Pápež František píše známej katolíckej LGBTQ+ aktivistke, sestre Gramickovej: Transrodoví ľudia musia byť akceptovaní a začlenení do spoločnosti