Nemecko: Najľudnatejší štát, v ktorom stále viac dominujú imigranti. Čísla v školách sú šokujúce -

Nemecko: Najľudnatejší štát, v ktorom stále viac dominujú imigranti. Čísla v školách sú šokujúce


4. augusta 2022
  Krátke správy


PODPORTE PORTÁL CHRISTIANITAS

Váš príspevok je životne dôležitý pre udržanie a ďalší rozvoj portálu.
Prosíme Vás, podporte nás sumou:

5 € 10 € 20 € 50 €

Bráňme spolu vieru, rodinu a vlasť!

Vo veľkej časti škôl v najľudnatejšej nemeckej spolkovej krajine Severné Porýnie-Vestfálsko tvoria žiaci imigranti väčšinu. Politici AfD požiadali štátne orgány, aby poskytli o tom konkrétne údaje. Ukázalo sa, že vo viac ako 35 percentách základných škôl tvoria žiaci s prisťahovaleckým pôvodom väčšinu. Ide presne o 994 z celkového počtu 2787 takýchto zariadení.

V celkovo 54 zariadeniach tvoria deti prisťahovalcov 90 až 100 % žiakov. V 227 školách je to 75 až 80 percent. V 713 školách je ich väčšina od 50 do 75 percent.

Podľa politikov AfD je táto situácia neprijateľná. Nadmerný počet prisťahovalcov v školách podľa nich vedie na jednej strane k vážnym výchovným problémom a na druhej strane vyvoláva konflikty. Školy s veľkou väčšinou detí prisťahovalcov sa podľa AfD stávajú aj začiatkom tzv. paralelnej spoločnosti prisťahovalcov, ktorí sa asimilujú len v malej miere a vedú život oddelený od spoločnosti ako celku.

V informáciách sa neuvádza, akej národnosti sú deti. Niektorí z nich sú nepochybne občanmi krajín EÚ, ale mestá Severného Porýnia-Vestfálska sú jedným z obľúbených cieľov migrantov z moslimských krajín.

Severné Porýnie-Vestfálsko je najľudnatejšou a jednou z najbohatších nemeckých spolkových krajín. Jeho hlavným mestom je Düsseldorf a v spolkovej krajine sa nachádzajú aj mestá ako Kolín nad Rýnom, Dortmund, Essen, Duisburg, Bochum, Bonn, Wuppertal, Bielefeld a Münster. Celkovo v tomto štáte žije približne 18 miliónov ľudí.

MH

Zdroje: jungefreiheit.de, PCh24.pl, titulný obrázok – flickr.com


PODPORTE PORTÁL CHRISTIANITAS

Váš príspevok je životne dôležitý pre udržanie a ďalší rozvoj portálu.
Prosíme Vás, podporte nás sumou:

5 € 10 € 20 € 50 €

Bráňme spolu vieru, rodinu a vlasť!

PDF (formát pre tlač)

Najnovšie články

Otvorený list slovenských katolíckych aktivistov najdôstojnejším otcom arcibiskupom a biskupom

Pri Ríme sa konala „Synoda farárov“. Expertom tam bol Mons. Tomáš Halík, veľký priateľ pokroku a slovenského národa. Cirkev aj my sa musíme zmeniť…

Škótskych politikov poburuje modlenie sa pri potratových klinikách, nárazníková protimodlitbová zóna tak môže byť rozšírená aj na celé mesto

Pápež František píše známej katolíckej LGBTQ+ aktivistke, sestre Gramickovej: Transrodoví ľudia musia byť akceptovaní a začlenení do spoločnosti