Katolícky youtuber: „Proroctvá nám hovoria, že vieru nezachráni žiadna synoda, ale nová svätá armáda“ -

Katolícky youtuber: „Proroctvá nám hovoria, že vieru nezachráni žiadna synoda, ale nová svätá armáda“


21. októbra 2024
  Krátke správy

Dlhoročný youtuber Anthony Stine, ktorý má kanál s názvom Return to Tradition (Návrat k tradícii) vo svojom najnovšom videu upozornil na to, že podľa uznaných proroctiev katolícka viera bude zachránená – ale nie skrze nejakú synodu, ale skrze novú svätú armádu.

Zdroj: snímka obrazovky / youtube Return to Tradition

Po duchovnom súžení –, ktoré zrejme prežívame teraz – príde materiálne súženie,“ upozorňuje Stine. Opiera sa pritom o množstvo katolíckych proroctiev, ktoré varujú, že keď bude ľudstvo v najväčšom odpade od Boha, príde vojna takých rozmerov, že hriešnu civilizáciu doslova vyhladí. „Potom bude nasledovať konečný Triumf Nepoškvrneného Srdca Panny Márie, ako bolo sľúbené vo Fatime,“ hovorí ďalej youtuber.

Vo svete, ktorý vzíde z tejto vojny budú vládnuť postavy z proroctiev známe ako „Veľký katolícky monarcha“ a „Anjelsky pápež“. „Bude to veľmi odlišný svet, než v akom žijeme my dnes,“ pokračuje autor videa. Stine ďalej upozorňuje, že Panna Mária varovala, že zasvätenie jej Nepoškvrnenému Srdcu –, ktoré by katastrofu odvrátilo – sa udeje, ale „bude už neskoro“. V každom prípade, katolícke proroctvá slúžia ako varovanie, nie ako neodvratný fakt: ak by sa ľudstvo obrátilo a prosilo na kolenách o zľutovanie, k III. svetovej vojne by nedošlo. Nič však nenasvedčuje tomu, žeby sa chceli ľudia pred Bohom polepšiť.

Stine si z katolíckych proroctiev všíma zvlášť takzvaných „Sedem listov sv. Františka z Paoly“, ktoré svätec napísal istému šľachticovi. V nich opisuje armádu budúcnosti, na ktorej čele bude stáť potomok tohto šľachtica a ktorá definitívne porazí moslimov. „Obnova kresťanstva teda nebude mierumilovná, nebude učinená skrze nejakú synodálnu obnovu, ale skrze svätú armádu,“ upozorňuje youtuber. Prečítal tiež listy sv. Františka z Paoly, ktoré napísal spomenutému šľachticovi menom Simeon de Lima. V jednom z nich sa napríklad uvádza:

Z tvojej krvi vzíde veľký vojvodca, veliteľ svätej armády, vedený Duchom Svätým. Dobyje celú zem a ovládne ju, takže nebude iného kráľa ani pána, okrem takých, ktorí budú vedení Duchom Božím. Muži z jeho mocnej armády budú na svojich prsiach niesť kríž, a rovnako tak bude i v ich srdciach.

(…)

Skrze moc Najvyššieho, on zničí tyranov, heretikov a bezbožníkov. Vybuduje mocnú armádu a anjeli budú bojovať na jeho strane. I zabijú všetkých nepriateľov Boha.

()

Ten čas príde, keď Božia Prozreteľnosť utvorí nový rád, svätých križiakov, ktorí budú mať na sebe znak kríža, alebo obraz ukrižovaného Pána. Kríž tiež budú používať ako svoju hlavnú štandardu tak, aby bol viditeľný pre všetkých. Táto zástava bude uctievaná všetkými dobrými katolíkmi. Spočiatku sa budú tomuto rádu vysmievať všetci bezbožníci a zlí kresťania. Ich smiech sa však čoskoro zmení na nárek; to keď budú svedkami neuveriteľných víťazstiev, ktoré križiaci dosiahnu nad svojimi nepriateľmi – tyranmi, heretikmi a bezbožníkmi.“

Sv. František z Paoly ďalej v liste pokračuje a uvádza, že nová svätá armáda bude „ľúbivá v očiach veľkého Boha“ a že skrze ňu urobí Boh „veľké zázraky; také, aké svet ešte nevidel“. V liste sa ďalej píše:

Zničíte sektu Mohamedovu, všetkých bezbožníkov a každú sektu. Urobíte koniec všetkým herézam a svet zbavíte tyranov. Dáte ľuďom mier, ktorý potrvá až do konca časov. Zasvätíte celé ľudstvo Bohu. Ó svätí muži: ľudia požehnaní Najsvätejšou Trojicou! Svoj triumf dosiahnete nad svetom, človekom aj diablom.“

Antohny Stine na záver videa upozorňuje, že kresťania v 20. storočí chceli byť dobrí a mierumilovní, a prestali byť dostatočne tvrdí voči hriechu a zlu, ktoré sa stávali „čím ďalej tým horšími a horšími a horšími“. Na záchranu pravej viery súčasný postoj stačiť nebude.

MG

Zdroj: youtube Return to Tradition, titulný ilustračný obrázok, zdroj – snímka obrazovky/youtube Return to Tradition


PODPORTE PORTÁL CHRISTIANITAS

Váš príspevok je životne dôležitý pre udržanie a ďalší rozvoj portálu.
Prosíme Vás, podporte nás sumou:

5 € 10 € 20 € 50 €

Bráňme spolu vieru, rodinu a vlasť!

PDF (formát pre tlač)

Najnovšie články

Arcibiskup z Toulouse na obranu proti satanistickému zvrhlému umeniu, ktoré vystavujú v meste, zasvätil diecézu Božskému Srdcu

Pápež František kanonizoval 14 nových svätcov

Podpredseda Poľskej biskupskej konferencie sa zúčastnil osláv 25. výročia slúženia tradičnej omše v Poľsku

Predseda nemeckých biskupov Bätzing sa na Synode údajne zaviazal, že pripraví ženám cestu k diakonskému sväteniu!