Katolícky kňaz: „Odprosujúca bohoslužba“ vo Vatikáne bola ako z orwellovského románu -

Katolícky kňaz: „Odprosujúca bohoslužba“ vo Vatikáne bola ako z orwellovského románu


3. októbra 2024
  Krátke správy

Otca Roberta McTeiguea poriadne rozrušila utorňajšia „odprosujúca bohoslužba“ na začiatku Synody o synodalite vo Vatikáne, kde sa kardináli vyznávali z viacerých „novohriechov“, medzi ktorými nechýbal ani „hriech“ proti synodalite. Podľa kňaza to vyzeralo ako z „orwellovského románu“.

Zdroj: youtube Joe McClane

Vo svojom pravidelnom programe sa youtuber Joe McClane venoval prapodivnej „odprosujúcej ceremónii“, ktorá sa udiala v predvečer Synody o synodalite. O bizarnej udalosti sme písali včera. McClane prečítal niektoré z „novohriechov“, z ktorých sa prítomní kardináli kajali. Išlo napríklad o hriechy proti pokoju, pôvodnému obyvateľstvu, migrantom, ženám, mladým či proti synodalite.

A čo iné hriechy?“ spýtal sa rétoricky youtuber vo svojom programe. „Čo takto hriech potratu, antikoncepcie, nesviatostného manželstva…, toľko hriechov existuje, hriech sledovania pornografie, napríklad.

Následne sa slova ujal otec Robert McTeigue. „Pre tento čas krízy budeme súdení my, katolíci pôsobiaci v médiách,“ vyslovil sa kňaz, „ak nebudeme hovoriť pravdu, ako ju my vidíme a ako vám hovoríme, čo potrebujete vedieť.

Synoda o synodalite opäť začala, akoby sme doteraz nemali dostatok synodality,“ pokračoval kňaz. Táto „odprosujúca pobožnosť“ bola podľa jeho názoru „veľmi znepokojujúca“. Otca McTeiguea zarazili zvlášť slová prefekta Dikastéria pre náuku viery, kardinála Victora Manuela Fernándeza, ktorý požiadal o odpustenie za:

Všetky časy, keď sme v Cirkvi, najmä my pastieri, ktorí sme poverení úlohou utvrdzovať našich bratov a sestry vo viere, neboli schopní strážiť, predkladať a vštepiť Evanjelium ako živý prameň večnej novosti a riskovali sme, že ho zredukujeme na hromadu mŕtvych kameňov, ktoré budú hádzať po ostatných. Prosím o odpustenie, cítim hanbu za všetky časy, kedy sme doktrinálne ospravedlňovali neľudské zaobchádzanie.“

Ja mám pocit, že je to on, kto hádže kamene po nás,“ pokračoval otec McTeigue. „Veľa kameňov bolo hodených za posledných 10 rokov. A veľa kameňov letelo na ľudí, ktorí poznajú, čo Cirkev učí a milujú Cirkev.

Kňaz sa domnieva, že celá udalosť nebola skutočným verejným kajaním sa, ale „ideologickou drámou“. „Je to kombinácia predstierania cností a označovania ľudí čiernou farbou. Takže, keď príde ten správny čas, davy budú vedieť, koho majú nenávidieť.

Toto je ako z orwellovského románu!“ – vyhŕkol otec McTeigue. Mal na mysli, samozrejme, slávny román Georgea Orwella 1984 o dystopickom svete, kde sú lži nazývané pravdou a pravda lžami, aby zotročené masy zostávali v nevedomosti.

Cítim povinnosť vyjadriť sa k tomu, čo sa práve teraz deje v Ríme. Je to znepokojujúce, je to podnet na škandál,“ hovorí ďalej kňaz.

My len proste hovoríme pravdu ako ju vidíme, učíme, čo Cirkev vždy učila.

MG

Zdroj: youtube Joe McClane


PODPORTE PORTÁL CHRISTIANITAS

Váš príspevok je životne dôležitý pre udržanie a ďalší rozvoj portálu.
Prosíme Vás, podporte nás sumou:

5 € 10 € 20 € 50 €

Bráňme spolu vieru, rodinu a vlasť!

PDF (formát pre tlač)

Najnovšie články

Čo si myslíte o literatúre 21. storočia? Nič? Nevadí, viac ani netreba

Kniha biskupa de Ségur s názvom Sväté prijímanie, VIII. časť

Arcibiskup pre Fatima TV: Katolícka Cirkev je jediná správna voľba

Niekoľko pozoruhodných citátov sv. Terezky Ježiškovej