Tajomníčka Informačného výboru Synody: Musíme prijímať všetkých ľudí, vrátane žien, ktoré chcú byť vysvätené za kňažky a ľudí z radov LGBTQ+ -

Tajomníčka Informačného výboru Synody: Musíme prijímať všetkých ľudí, vrátane žien, ktoré chcú byť vysvätené za kňažky a ľudí z radov LGBTQ+


7. októbra 2024
  Krátke správy

V sobotu sa konal v Ríme brífing, ktorý mal sumarizovať prvý týždeň Svetovej synody. Jeho hlavnými aktérmi zo strany synodálnych otcov a matiek boli kardinál Mario Grech, Paolo Ruffini, prefekt Dikastéria pre komunikáciu a zástupkyňa riaditeľa Tlačového strediska Svätej stolice Cristiane Murrayová.

Zaiste však nebolo bez výpovednej hodnoty, že značnú časť komunikácie s novinármi si prisvojila tajomníčka Informačného výboru Synody, sestra Sheila Leocádia Piresová, ktorá je povestná svojím progresívnym zameraním.

Sheila Leocádia Piresová, tajomníčka Informačného výboru Synody
zdroj: youtube.com

Tá vyškolila prítomných v odbore synodalita a zároveň, napriek zdôrazňovaným ubezpečeniam významných prelátov, že ženský diakonát nebude témou na Synode, v podstate naznačila, že témou naďalej je.

O synodalite povedala túto definíciu:

Synodalita znamená, že sa všetci cítia ako doma, vyhýba sa akejkoľvek forme diskriminácie a načúva tým, ktorým nikto nenačúva.

Ďalej uviedla, že na piatkovom zasadaní Synody „opäť zazneli intervencie týkajúce sa úlohy žien“. Podľa nej sa ženy ocitli na okraji Cirkvi a už sa to nesmie stávať:

Už sa nesmie stávať, aby sa ženy, ktoré chcú slúžiť Cirkvi, ktoré toľko pomáhajú Cirkvi a spoločnosti, ocitli na okraji.“ Aby k tomu nedochádzalo, tak táto významná lobistka ženského svätenia a LGBTQ+ komunity uviedla:

Musíme rešpektovať prikázanie (?) prijímať všetkých ľudí, vrátane žien, ktoré chcú byť vysvätené za kňažky a ľudí z radov LGBT+. Ale tiež pre nich hľadať odpovede, založené na Evanjeliu a Biblii.

Dodatok na konci vyjadrenia má zrejme pôsobiť ako sedatívum pre tých, ktorí by sa cítili týmito vyjadreniami znepokojení. Teraz budú chvíľu pokojní, kým to bude nevyhnutné. Najmä pokiaľ netušia, že široké interpretačné možnosti hermeneutiky kontinuity už pracujú s takou interpretáciou Písma a Evanjelia, ktorá nakoniec všetky ciele progresívnej revolúcie umožní a podporí.

Nakoniec sa Piresovej radikálny vstup zaoberal dvoma dôležitými bodmi synodálnosti: ekumenizmom a bojom proti klerikalizmu.

O ekumenizme Piresová potvrdila, že „synodalita otvára dvere k rozpoznaniu prítomnosti Boha a Ducha Svätého v iných cirkvách a iných náboženských vyznaniach.“ !!!

A následne uviedla, že „synodalita je spôsob, ako bojovať proti klerikalizmu“.

Pokiaľ malo byť toto telegrafickým zhrnutím prvého týždňa Synody, tak nám Pán Boh pomáhaj. Nota bene, keď sa z kardinálskeho klobúka bude onedlho radovať dominikán Timothy Radcliffe, propagátor LGBTQ+ komunity v Cirkvi, ktorý už druhý rok duchovne cvičil účastníkov Synody.

BM

Zdroj: Vatican News, titulný ilustračný obrázok, zdroj – youtube.com


PODPORTE PORTÁL CHRISTIANITAS

Váš príspevok je životne dôležitý pre udržanie a ďalší rozvoj portálu.
Prosíme Vás, podporte nás sumou:

5 € 10 € 20 € 50 €

Bráňme spolu vieru, rodinu a vlasť!

PDF (formát pre tlač)

Najnovšie články

Eucharistická úcta na kresťanskom Východe (Štvrtá časť)

Nad novou mexickou prezidentkou vykonali domorodé šamanky „očistné obrady“. Kardinál Arizmendi je spokojný, traja exorcisti však nie

Pamätáte si na Epsteina? Amerikou mesiac pred voľbami otriasa škandál rovnakého kalibru

Převýchova věřících v lidově demokratické Číně. Vzor pro celý svět