Vrchný poradca Svetového ekonomického fóra Harari: „Umelá inteligencia napíše čoskoro novú Bibliu a vznikne nové svetové náboženstvo“ -

Vrchný poradca Svetového ekonomického fóra Harari: „Umelá inteligencia napíše čoskoro novú Bibliu a vznikne nové svetové náboženstvo“


15. júna 2023
  Krátke správy

Yuval Noah Harari, inkarnácia pokrokovosti a hlavný poradca Svetového ekonomického fóra, ale tiež homosexuál, ateista a žiak Klausa Schwaba, prišiel najnovšie s ohromujúcimi informáciami. Po tom, ako celé roky propaguje zníženie počtu obyvateľov planéty a plánuje zaviesť spolu so svojím mentorom nové, pokrokové formy otroctva, sa rozhodol ponúknuť ľudstvu aj syntetické a synkretické svetové náboženstvo, adekvátne k 21. storočiu.

Yuval Noah Harari
zdroj: flickr.com

Toto náboženstvo by mala vytvoriť umelá inteligencia:

Počas histórie náboženstvá snívali o tom, že ich knihy napísali nadpozemské inteligencie, nadpozemské bytosti. O pár rokov však môžu existovať náboženstvá, ktoré budú skutočne správne. Pripomeniem, že môže prísť náboženstvo, ktorého svätú knihu napíše AI. O pár rokov to môže byť realita.“

Harari vyučuje na Hebrejskej univerzite v Jeruzaleme a patrí k najpoprednejším „transhumanistickým“ filozofom, ktorí oblažujú svet víziou prekonania ľudskej rasy novou trans-humánnou rasou. Počas rozhovoru v auguste 2022 znepokojivo poznamenal, že svet už nepotrebuje „prevažnú väčšinu“ „zbytočných“ pracovníkov, ktorých vytlačil technologický pokrok.

Šokujúce informácie o tom, čo pre nás pripravujú ohľadom náboženstva naši globálni lóžoví filantropi, odzneli počas Harariho rozhovoru s novinárom Pedrom Pintom v Lisabone, na májovom podujatí o budúcnosti ľudstva. Pripomeňme len, že toto leto sa majú konať v Lisabone aj Svetové dni mládeže.

Harari tiež uviedol, že Sväté písmo nebolo dostatočne prebádané a inovované. Preto to bude treba urobiť:

Gutenberg vytlačil Bibliu v polovici 15. storočia. Tlačiareň vytlačila toľko kópií Biblie, koľko Gutenberg nariadil. Nevytvoril však ani jednu novú stránku. Nemal žiadne vlastné predstavy o Biblii: Je to dobré? Je to zlé? Ako to interpretovať? AI môže vytvárať nové nápady. Môže dokonca napísať novú Bibliu.“

A konečne podľa Harariho skutočne dôjde k tomu, čo zakladatelia náboženstiev tvrdili – k napísaniu posvätnej knihy mimoľudskou inteligenciou. Každé náboženstvo považuje za Bohom inšpirovanú len svoju knihu, pričom:

Každé náboženstvo, tvrdí, že knihy iných náboženstiev napísali ľudia. Ale o našej knihe to nebudú môcť povedať, nie, nie, nie, nie, nie. Bude pochádzať skutočne od nadľudskej inteligencie!

Téma umelej inteligencie bola hlavnou témou tohtoročného stretnutia Bilderberg, ktoré sa tiež konalo v máji v Lisabone. Zase ten Lisabon… Na tajnom stretnutí sa zúčastnilo približne 130 politických a obchodných lídrov.

Čakajú nás evidentne krásne časy. Prebytočných ľudí sa páni zbavia a zvyšku naordinujú nové náboženstvo. Každý kto ho odmietne bude zrejme jasne rozpoznaný ako nepriateľ pokroku a spoločnosti. A ako to bude s kňazmi tohto náboženstva? Budú to muži aj ženy? Alebo všetkých 80 pohlaví? Alebo to budú roboty a pápežom bude AI?

Uvidíme. Jedno je však nutné dodať: žiadna forma šialenstva nesmie byť diskriminovaná. Každá má právo na voľnú súťaž.

BM

Zdroj: LifeSite News, ilustračný obrázok, zdroj – flickr.com


PODPORTE PORTÁL CHRISTIANITAS

Váš príspevok je životne dôležitý pre udržanie a ďalší rozvoj portálu.
Prosíme Vás, podporte nás sumou:

5 € 10 € 20 € 50 €

Bráňme spolu vieru, rodinu a vlasť!

PDF (formát pre tlač)

Najnovšie články

Lord Alton: „Od uzavretia dohody medzi Vatikánom a Čínou sú 10 tamojší biskupi neustále perzekvovaní“

Aká vlastne bola Ježišova povaha podľa zosnulého kardinála Korca?

Mateo Antonio Pérez de Albéniz Velilla, katolícky hudobný skladateľ 18. a 19. storočia

Exorcista varuje pred Halloweenom: „Je to oslava mágie, hrôzy a smrti!“