Nový kardinál bude presadzovať ideológiu LGBT? Podľa neho homosexuálne zväzky nie sú morálnym problémom ani hriechom (!) -

Nový kardinál bude presadzovať ideológiu LGBT? Podľa neho homosexuálne zväzky nie sú morálnym problémom ani hriechom (!)


5. septembra 2022
  Krátke správy

Podľa popredného brazílskeho hierarchu občianske zväzky homosexuálov nie sú problémom teológie alebo morálky. Podľa novovymenovaného kardinála Leonarda Ulricha Steinera sú len otázkou finančnej a sociálnej stability, preto by ich mala Cirkev akceptovať.

Zdroj: wikimedia commons / flickr.com (2016)

V rozhovore pre portál lifesitenews.com dostal kardinál Steiner, generálny sekretár brazílskej biskupskej konferencie, otázku, či zopakuje svoj škandalózny výrok z roku 2014, keď vyjadril podporu zavedeniu právnych riešení umožňujúcich homosexuálom uzatvárať civilné zväzky.

V rozhovore pre lifesitenews.com uviedol, že súhlas s civilnými zväzkami homosexuálov nie je morálnou otázkou. Podľa hierarchu ide výlučne o ekonomickú a sociálnu stabilitu.

Toto nie je otázka základnej morálnej teológie. Ide o život,“ povedal purpurát.

Mnohí žijú spolu do konca života bez istoty. (…) Nemajú pomoc zo strany zdravotníckych služieb. Je to veľmi vážne. Videl som ľudí, ktorí sa blížili ku koncu svojho života bez peňazí. Z tohto dôvodu, ako vidíte, pápež František o tom často hovoril,“ pokračoval.

V reakcii na vyhlásenie kardinála Steinera sa novinári z portálu lifesitenews.com opýtali, či si je istý, že je to v súlade s učením Cirkvi, ktorá jednoznačne vyhlasuje homosexuálne praktiky za hriešne. V odpovedi duchovný uviedol, že „kresťania nemôžu neveriacim hovoriť o hriešnosti sexuálnych praktík“. „Ako im môžeme rozprávať o hriechu, keď nežijú podľa kresťanskej viery?“ – opýtal sa.

Leonard Ulrich Steiner od roku 2014 neustále požaduje „podporu spoločnosti“ pre ľudí, ktorí sa rozhodli žiť v tzv. jednopohlavných vzťahoch.

MH

Zdroj: lifesitenews.com, ilustračné foto – wikimedia commons/flickr.com


PODPORTE PORTÁL CHRISTIANITAS

Váš príspevok je životne dôležitý pre udržanie a ďalší rozvoj portálu.
Prosíme Vás, podporte nás sumou:

5 € 10 € 20 € 50 €

Bráňme spolu vieru, rodinu a vlasť!

PDF (formát pre tlač)

Najnovšie články

Mel Gibson plánuje televíznu sériu o veľkom obliehaní Malty v roku 1565

František koná v rozpore s učením Jána Pavla II.

V Dortmunde strhli z kostola dúhovú LGBT vlajku. Miestny kňaz aj predstavitelia diecézy sú z toho smutní a chcú vlajku znovu zavesiť!!!

Útoky na katolícku Cirkev sa vo svete radikálne stupňujú