Program návštevy Svätého Otca na Slovensku – zúčastniť sa môžu, len plne zaočkovaní -

Program návštevy Svätého Otca na Slovensku – zúčastniť sa môžu, len plne zaočkovaní


21. júla 2021
  Krátke správy

Podľa oficiálneho rozvrhu pápežskej cesty, ktorú vydalo tlačové oddelenie Konferencie biskupov Slovenska, navštívi Svätý Otec na Slovensku štyri miesta: Bratislavu, Košice, Prešov a Šaštín. Stretne sa najprv s prezidentkou, potom s premiérom a predsedom parlamentu, a rovnako tak sa stretne aj so zástupcami židovskej a rómskej komunity, či s predstavenými jezuitov na Slovensku.

Príchod pápeža Františka do našej krajiny je naplánovaný na nedeľu 12. septembra, kedy by na bratislavskom letisku malo pristáť lietadlo s hlavou katolíckej Cirkvi. Ešte v ten deň by sa mal pápež František stretnúť s členmi apoštolskej nunciatúry v Bratislave, ako aj so slovenskými jezuitmi.

V pondelok 13. septembra zavíta vzácna návšteva do prezidentského paláca. Stretnutie s prezidentkou SR, Zuzanou Čaputovou je naplánované na 9:30. Nasledovať bude stretnutie s predsedom parlamentu SR a s premiérom Eduardom Hegerom. Ešte v ten samý deň absolvuje pápež stretnutie aj s kňazmi a seminaristami v Dóme sv. Martina a popoludní sa stretne so zástupcami židovskej náboženskej obce.

V utorok sa pápež letecky presunie do metropoly východu. Z Košíc sa však najprv presunie do Prešova, kde sa zúčastní liturgie s gréckokatolíkmi. Následne sa presunie späť do Košíc, kde ho u saleziánov o štvrtej hodine popoludní privíta rómska komunita a o piatej sa zas na miestnom štadióne plánuje stretnúť s miestnou mládežou.

Posledný deň svojej návštevy – v stredu 14. septembra – bude pápež František tráviť v duchovnom centre Slovenska, Šaštíne. Najprv sa v tamojšej bazilike pomodlí spolu so slovenskými biskupmi a o desiatej hodine bude nasledovať svätá omša. Svätý Otec opustí našu krajinu ešte v ten deň o 13:30, kedy by sa jeho lietadlo malo odlepiť z povrchu bratislavského letiska.

Naposledy navštívil Slovensko ešte pápež sv. Ján Pavol II. v roku 2003.

MG

Titulný obrázok – 2.bp.blogspot.com


PODPORTE PORTÁL CHRISTIANITAS

Váš príspevok je životne dôležitý pre udržanie a ďalší rozvoj portálu.
Prosíme Vás, podporte nás sumou:

5 € 10 € 20 € 50 €

Bráňme spolu vieru, rodinu a vlasť!

PDF (formát pre tlač)

Najnovšie články

Otvorený list slovenských katolíckych aktivistov najdôstojnejším otcom arcibiskupom a biskupom

Pri Ríme sa konala „Synoda farárov“. Expertom tam bol Mons. Tomáš Halík, veľký priateľ pokroku a slovenského národa. Cirkev aj my sa musíme zmeniť…

Škótskych politikov poburuje modlenie sa pri potratových klinikách, nárazníková protimodlitbová zóna tak môže byť rozšírená aj na celé mesto

Pápež František píše známej katolíckej LGBTQ+ aktivistke, sestre Gramickovej: Transrodoví ľudia musia byť akceptovaní a začlenení do spoločnosti