Francúzsko chce bojovať proti radikálnemu islamu, odmieta však kresťanské dedičstvo -

Francúzsko chce bojovať proti radikálnemu islamu, odmieta však kresťanské dedičstvo


24. januára 2021
  Krátke správy

Vo francúzskom parlamente sa diskutovalo o zákone o „konsolidácii republikánskych princípov“. V skutočnosti ide o „boj proti islamistickému separatizmu“ a potlačenie radikálneho islamu v mene sekularizmu. Hovorí sa dokonca o vytvorení miernej verzie „francúzskeho islamu“, ktorý by kooperoval s princípmi sekulárnej francúzskej republiky.

Počas diskusie vystúpila francúzska pravicová poslankyňa Emmanuelle Ménardová, ktorá navrhovala, aby zákon bral do úvahy kresťanské dedičstvo, slobodu náboženstva a svedomia.

Nasledoval výbuch odporu medzi francúzskymi ľavičiarmi a republikánmi, ktorí sa hlásia k idei sekulárneho štátu. Emmanuelle Ménardovú obvinili zo sympatií k francúzskej krajnej pravici, k maršalovi Petainovi a rozhorčene odmietali útoky na „princíp neutrálneho a sekulárneho francúzskeho štátu, ktorý nemá väzbu na žiadne náboženstvo“.

Francúzski sekulárni poslanci odmietajú kresťanské hodnoty, rovnako ako expanzívny islam. Odrezanie Francúzska od jeho civilizačných koreňov a odkresťančenie v mene sekularizácie však francúzsku spoločnosť privádza nielen k dekulturácii, ale aj strate imunity voči islamskému vírusu, ktorý vo Francúzsku silnie. Francúzski sekulárni politici už zašli tak ďaleko, že ich iritujú akékoľvek informácie o francúzskych kresťanských koreňoch.

Francúzsky minister vnútra Gérald Darmain označil vystúpenie Emmanuelle Ménardovej za škandalózne a vyhlásil, že „nedopustí, aby sa spochybňovala republikánska sekulárna podoba Francúzska“. Aj keď je kresťanské dedičstvo Francúzska skutočným historickým faktom, v súčasnej Francúzskej republike nie je pre kresťanstvo pochopenie a ani miesto.

Zato je vo francúzskych politických kruhoch vždy dostatok pochopenia pre politikov ako Alexis Corbièr, ktorý sa označuje za socialistu a trockistu. Ľavičiarstvo, LGBT agenda a environmentalizmus – to sú dnes nové „povolené náboženstvá“ vo Francúzsku.

BK

Zdroj: Pch24


PODPORTE PORTÁL CHRISTIANITAS

Váš príspevok je životne dôležitý pre udržanie a ďalší rozvoj portálu.
Prosíme Vás, podporte nás sumou:

5 € 10 € 20 € 50 €

Bráňme spolu vieru, rodinu a vlasť!

PDF (formát pre tlač)

Najnovšie články

Otvorený list slovenských katolíckych aktivistov najdôstojnejším otcom arcibiskupom a biskupom

Pri Ríme sa konala „Synoda farárov“. Expertom tam bol Mons. Tomáš Halík, veľký priateľ pokroku a slovenského národa. Cirkev aj my sa musíme zmeniť…

Škótskych politikov poburuje modlenie sa pri potratových klinikách, nárazníková protimodlitbová zóna tak môže byť rozšírená aj na celé mesto

Pápež František píše známej katolíckej LGBTQ+ aktivistke, sestre Gramickovej: Transrodoví ľudia musia byť akceptovaní a začlenení do spoločnosti