Pallotíni aj v čase pandémie pripravujú duchovné cvičenia -

Pallotíni aj v čase pandémie pripravujú duchovné cvičenia


23. januára 2021
  Krátke správy

Centrum Božieho Milosrdenstva v Spišskej Novej Vsi vo Farnosti Smižany, kde pôsobia pátri pallotíni, ponúka v roku 2021 duchovné cvičenia pre kňazov i pre zasvätené osoby (ak to epidemická situácia dovolí). Duchovné cvičenia začínajú sa v pondelok o 18:00 a končia sa obedom v piatok o 12:00.

Centrum Božieho milosrdenstva – CBM je rehoľno-formačné centrum spravované Spoločnosťou katolíckeho apoštolátu (SAC) – pallotínmi. Nachádza sa pri Diecéznej svätyni Božieho milosrdenstva v Spišskej Novej Vsi, farnosť Smižany. Interiéry CBM skrášľujú dary Svätého Otca Jána Pavla II., ktoré sú súčasťou tematickej výstavy v priestoroch kostola a centra.

Kňazi a bratia pallotíni sú časťou Združenia katolíckeho apoštolátu založeného sv. Vincentom Pallottim. Cieľom pallotínov je slúžiť apoštolskému poslaniu Cirkvi vo svete, oživovať vieru a rozpaľovať lásku u všetkých členov Božieho ľudu, ako aj šíriť vieru a lásku na celom svete, aby čo najskôr nastal jeden ovčinec a jeden pastier (porov. Jn 10,16). Spoločnosť chce budiť a prehlbovať u všetkých veriacich povedomie o ich apoštolskom povolaní a povzbudzovať ich k aktívnej účasti na poslaní Cirkvi. Snaží sa prispieť k jednote všetkých kresťanov a hlásať posolstvo spásy, aby sa Cirkev stala čoraz viac symbolom jednoty a spásy pre celý svet.

Vincent Pallotti bol diecézny kňaz, ktorý žil v 19. storočí (1795-1850) v Ríme. Vynikal svojou veľkou horlivosťou: pracoval s mládežou, sirotami, väzňami, vojakmi. Bol učiteľom na vysokej škole, vyhľadávaným spovedníkom, o čom svedčí i to, že sa u neho spovedali nielen jednoduchí ľudia, ale aj pápež a kardináli.

Pallotíni na Slovensku podporujú misijné krajiny prostredníctvom Misijného sekretariátu, šíria úctu k Božiemu milosrdenstvu, vydávajú časopisy Apoštol Božieho milosrdenstva, Echo z misií, starajú sa o výstavu pápežských darov Jána Pavla II., ktorá je situovaná v rekolekčnom dome v Spišskej Novej Vsi, vedú duchovné cvičenia o Božom milosrdenstve vo farnostiach ako aj v rekolekčnom dome v Spišskej Novej Vsi, venujú sa mládeži – organizujú oázy, kurzy a súťaže pre miništrantov, vydávajú a distribuujú knihy, pracujú vo farskej pastorácii, starajú sa o diecéznu svätyňu Božieho milosrdenstva v Spišskej Novej Vsi.

CBM sa nachádza v blízkosti Slovenského raja, Vysokých Tatier a termálneho kúpaliska vo Vrbove s rekreačnými možnosťami počas celého roka. Okolie centra je bohaté na kultúrne a historické pamiatky (Levoča, Spišská Kapitula, Spišský hrad, Žehra).

BK

Zdroj: pallotini.sk


PODPORTE PORTÁL CHRISTIANITAS

Váš príspevok je životne dôležitý pre udržanie a ďalší rozvoj portálu.
Prosíme Vás, podporte nás sumou:

5 € 10 € 20 € 50 €

Bráňme spolu vieru, rodinu a vlasť!

PDF (formát pre tlač)

Najnovšie články

Otvorený list slovenských katolíckych aktivistov najdôstojnejším otcom arcibiskupom a biskupom

Pri Ríme sa konala „Synoda farárov“. Expertom tam bol Mons. Tomáš Halík, veľký priateľ pokroku a slovenského národa. Cirkev aj my sa musíme zmeniť…

Škótskych politikov poburuje modlenie sa pri potratových klinikách, nárazníková protimodlitbová zóna tak môže byť rozšírená aj na celé mesto

Pápež František píše známej katolíckej LGBTQ+ aktivistke, sestre Gramickovej: Transrodoví ľudia musia byť akceptovaní a začlenení do spoločnosti