Maďarsko: Nová iniciatíva Katechizmus 365 -

Maďarsko: Nová iniciatíva Katechizmus 365


12. októbra 2020
  Krátke správy

V rámci príprav na Svetový eucharistický kongres, ktorý bol kvôli koronakríze odložený na rok 2021, sa rozbehla v susednom Maďarsku nová iniciatíva – výzva na každodenné čítanie Katechizmu katolíckej Cirkvi.

Prípravný výbor vyzýva na každodenné čítanie v katechizme a vypracoval za týmto účelom plán čítania, pomocou ktorého je možné študovať celý katechizmus v prípravnom roku až do začiatku kongresu 5. septembra 2021.

Sekretár výboru, Kornel Fábry uviedol, že „je na to potrebných len sedem minút denne a naša viera si zaslúži toľko času.“ Čítanie katechizmu posilňuje vieru: „Mnohí navštevujú vieroučnú výuku iba do prvého svätého prijímania, ale ako dospelí by otázky a problémy viery formulovali a interpretovali inak ako deti. Pomocou katechizmu môžeme porozumieť a žiť našu vieru vedome.

Uviedol, že má tiež význam vymieňať si myšlienky o čítaní v malých skupinách katechizmu. Katechizmus sumarizuje obsah a učenie katolíckej viery a slúži na poučenie členov Cirkvi a kandidátov na krst.

Túto iniciatívu treba jednoznačne privítať, pretože medzi veriacimi panuje veľká nevedomosť o základných pravdách katolíckej viery. To spôsobuje, že nevedia svoju vieru dobre obhájiť proti útokom, nevedia ju rozlíšiť oproti iným bludným náukám a dopúšťajú sa závažných omylov v oblasti morálky.

BM

Zdroj: Kath net

PDF (formát pre tlač)

Najnovšie články

Otvorený list slovenských katolíckych aktivistov najdôstojnejším otcom arcibiskupom a biskupom

Pri Ríme sa konala „Synoda farárov“. Expertom tam bol Mons. Tomáš Halík, veľký priateľ pokroku a slovenského národa. Cirkev aj my sa musíme zmeniť…

Škótskych politikov poburuje modlenie sa pri potratových klinikách, nárazníková protimodlitbová zóna tak môže byť rozšírená aj na celé mesto

Pápež František píše známej katolíckej LGBTQ+ aktivistke, sestre Gramickovej: Transrodoví ľudia musia byť akceptovaní a začlenení do spoločnosti