Taliansko: pokračujú protesty proti zákonu o “homofóbii” -

Taliansko: pokračujú protesty proti zákonu o “homofóbii”


3. augusta 2020
  Krátke správy

V Taliansku sa pro-rodinné organizácie mobilizujú proti prijatiu kontroverzného zákona proti tzv. homotransfóbii. Parlamentná ústavnoprávna komisia tento týždeň dala zákonu zelenú.

Nový zákon je skutočnou hrozbou pre slobodu vzdelávania a slobodu prejavu,“ varuje komunita Jána XXIII., ktorá už roky pomáha marginalizovaným a vylúčeným ľuďom.

Giovanni Paolo Ramonda, ktorý vedie komunitu, zdôrazňuje, že v zákone nejde ani tak o nediskrimináciu homosexuálov, ako skôr o nútenú indoktrináciu detí od útleho veku, pokiaľ ide o predpoklady rodovej ideológie. „Pápež František má pravdu, keď hovorí, že v súčasnosti prebieha „ideologická kolonizácia“. O tom, aká je agresívna, dokazuje skutočnosť, že nový zákon chce úplne zablokovať slobodu prejavu a vyjadrovania iných názorov než aké sú presadzované pod hlavičkou LGBT,“ zdôrazňuje Ramonda.

Proti zákonu o homotransfóbii sa vyjadrila komisia Talianskej biskupskej konferencie, ktorá pripomenula, že nie je potrebné prijímať nové zákony o rovnosti, pretože práva sexuálnych menšín sú zaručené ústavou. Pro-rodinné kruhy zdôrazňujú, že talianska vláda by sa mala radšej zaoberať hospodárskou reformou a hľadať spôsob, ako vytiahnuť krajinu z akútnej krízy, a nie presadzovať zákony súvisiace so svetonázorom.

Návrh zákona o tzv. homotransfóbii predpokladá okrem iného jeden a pol roka odňatia slobody za diskrimináciu LGBT osôb, ako aj možnosť ukladať ďalšie sankcie, napríklad odobratie vodičského preukazu a cestovného pasu, zákaz opustiť dom po určitej hodine alebo príkaz na vykonávanie komunitnej služby pre “gejovské” organizácie.

MH

PDF (formát pre tlač)

Najnovšie články

Sv. Peter z Verony, mučeník

Ježišovo Božstvo dokazuje Jeho Vzkriesenie

Návrat špiónománie alebo Sokrates – vzor všetkých špiónov a ako som sa ja stal špiónom

Koniec tridentskej sv. omše v americkom Marylande? Niektorí katolíci sú z rozhodnutia Vatikánu smutní, iní nie