Kollára neodvolali, ostáva predsedom NR SR -

Kollára neodvolali, ostáva predsedom NR SR


8. júla 2020
  Krátke správy

Boris Kollár /Sme rodina/ ostáva predsedom NR SR, poslanci ho neodvolali. Hlasovania sa zúčastnilo 76 poslancov, platných bolo 71 hlasov. Za odvolanie Kollára hlasovalo 5 poslancov, proti bolo 46 poslancov a zdržalo sa 20 poslancov. Aby bolo možné Kollára odvolať bolo potrebné získať aspoň 76 hlasov.

Hlasovania sa nezúčastnili poslanci za SaS a Za ľudí, ktorí vyzývali Kollára na odstúpenie z morálnych dôvodov. Kollár odmieta, že by vládnu koalíciu vydieral, stotožňuje sa so slovami Igora Matoviča o tom, že „niektorí koaliční partneri iné konajú a iné hovoria”. Návrh na svoje odvolanie z funkcie podal Kollár sám, odvolávanie Kollára sa zmenilo na trápnu frašku.

Pellegrini považuje Kollára za jedného z najslabších predsedov NR SR, kauzu sa Kollárovi podarilo „zamiesť pod koberec”. Pellegrini takisto považuje odvolávanie Kollára za frašku.

Niektorí poslanci aj po fraške s Kollárovým odvolávaním pokračovali vo vyhláseniach na Kollárovú adresu. Cigániková /SaS/ vyýva Matoviča, aby nastavil rovnováhu vo svojej strane, Anna Zemanová /SaS/ vyzýva Kollára aby sám odstúpil, rovnako reagovala aj Žiťnanská /Za ľudí/. Šeliga sústreďuje svoju pozornosť na reformu vysokých škôl v krajine. minister školstva Gröhling /SaS/ a ministerka spravodlivosti Mária Kolíková /Za ľudí/ majú pripraviť zákon, ktorý by umožňoval spätné preverovanie záverečných prác.

Fico /Smer/ sa odmieta zúčastniť cirkusu pri odvolávaní Kollára. Kollára považuje Fico za mafiána, ktorý mal neprimerané vzťahy s mladistvými dievčatami. Podľa jeho slov je smutné, ak sa v parlamente riešia nezmysly, ktoré predkladajú predstavitelia vládnej koalície, je potrebné riešiť dôležité problémy /koronavírus, finančná a hospodárska kríza/, nie trápne kauzy a legislatívu upravujúcu potraty či týranie zvierat.

Pčolinský /Sme rodina/ potvrdil, že odvolanie Kollára by znamenalo odchod 17 poslancov Kollárovej strany z vládnej koalície, to by mohlo viesť ku kríze a predčasným voľbám na Slovensku

BK

 

PDF (formát pre tlač)

Najnovšie články

Vdp. Štefan Mordel pre Fatimu TV: „Liberalizmus, to nie je sloboda, to je OTROCTVO“

Film „Kolaps“ – vízia Ameriky ponorenej do občianskej vojny

Pápežská akadémia pozvala na svoj samit kalifornského guvernéra Newsoma, fanatického obhajcu potratov, LGBT a klimatickej ideológie, ale aj ďalšie sporné osobnosti

Arcibiskup Bober sa zapojil do predvolebnej politickej propagandy európskych biskupov o Európskej únii a voľbách